Het verhaal achter Tuna

Tuna is terug!

tu·na (de (m); -s) zn muziekgroep opgericht door studenten, vooral gekend in Spanje, Portugal, Nederland en Latijns-Amerika; ~pho·nic (<Eng) bn muzikaal, als een vis in het water.  

 

We zijn weer terug! Vijf jaar na onze laatste optredens in 2006 en een jarenlange radiostilte is hier ons nieuwe weblog en een nieuw album. Tuna komt oorspronkelijk uit Utrecht-Overvecht (net als Kyteman), maar inmiddels zijn we uitgevlogen naar alle uithoeken van Nederland. Tijdens het opnemen van het album leefde onze zanger zelfs tijdelijk in Australië! Toch heeft dat ons er niet van kunnen weerhouden om in 2011 ons eerste volledige album af te maken. Met een gezonde dosis enthousiasme, bevlogenheid en flink wat nachtjes doorhalen is ie eindelijk af ;-) Het album heet ‘Isle of Tuna’.

Isle of Tuna

Er staan 11 tracks op, vol funky raps, elektronische beats en akoestische gitaren. De basis: spontane jamsessies in onze huiskamers in Utrecht en Enschede, opgenomen op de PC. En dan maar samples uitwisselen via de mail en bijschaven (op het internet is fysieke afstand gelukkig een relatief begrip!). Alle tracks zijn vervolgens afgemaakt en gemixt in Tilburg. ‘Isle of Tuna’ is onze tofste plaat tot nu toe. We hebben er jaren aan gewerkt en zijn supertrots op het resultaat. En dat willen we graag aan jullie laten horen! Klik hier om fragmenten van onze nummers te luisteren. 

In 2012 brachten wij onze single ‘Beautiful‘ opnieuw uit. Dit nummer stond op de ‘Insandouts’ EP uit 2005. In 2013 volgde ook een nieuwe single, getiteld ‘The Call‘. Tuna zal de podia voorlopig niet bestormen (onmogelijk door fysieke afstand). Wij zijn een collectief van vier muzikanten dat funky en zomerse liedjes maakt en video’s uitbrengt op internet om onze muziek te ondersteunen.

Check onderstaande websites voor onze andere muzikale activiteiten: The Jasmins, Totolicious en Tricksound Productions.

Volg ons op Facebook en Twitter!

Grtz, Eggman.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.